Dit jaar viert Design & Art School (DAS) hun vijftigste jaar afgestudeerden en daarom pakken ze uit met de unieke tentoonstelling ‘EXIT50’. In de Budafabriek te Kortrijk kan je het werk van zo’n zestig artiesten, oud-leerlingen van DAS, vanaf 27 april bewonderen.

In het schooljaar 1971-72 startte het VTI Kortrijk een afdeling plastische kunsten. Handvaardige jongeren die zich creatief wilden uitleven, kregen die mogelijkheid in het onderwijs van de eigen regio. Ondertussen zijn er 800 leerlingen afgestudeerd.

“Dat is wat DAS vandaag, 50 jaar later, is geworden, een bloeiende campus van 190 leerlingen en leerkrachten met grote belangstelling voor en vaardigheden in beeldende, architecturale en audiovisuele kunst en vorming. Die motiverende, uitdagende en dynamische aanpak, dicht bij de verlangens en verwachtingen van creatieve jonge mensen in een open dialoog met een snel veranderende maatschappelijke en culturele context is gebleven en alléén maar versterkt. Dat bewijst deze tentoonstelling waarin een zestigtal artiesten zich met eigen werk engageren om vorm en kleur te geven aan dit feestelijk gebeuren,” vertelt Inge Gorré, enthousiaste directeur van DAS.

Je kan de expositie in de weekends van 27-28 april en 4-5 mei gratis bezoeken, telkens van 10 tot 18 uur (Budafabriek, Dam 2 in Kortrijk)

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij:   

Inge Gorré (Directeur DAS) –  inge.gorre@guldensporencollege.be

Je kan dit persbericht ook terugvinden op de website van Guldensporencollege.