Op vrijdag 31 mei viert “Gezonde School” de feestelijke afsluiting van het jaarlijkse project én het einde van het schooljaar. Gezonde school is een werkgroep van het Guldensporencollege Engineering en DAS. Ze richten zich op zes thema’s: voeding, spiritualiteit, milieu, verslaving, welzijn en lichaam en beweging.

Het schooljaar begon met een lanceringsweek, waarin elke dag een andere activiteit in de kijker werd gezet. Vaak kunnen leerlingen prijzen winnen om hen gemotiveerd te houden. “Het succes van deze week zette de toon voor het hele jaar, want we nodigen ook mensen uit om te getuigen over een eetstoornis of een verslaving. Verder hebben we sensibiliseringscampagnes op de speelplaats gehouden, een waterproeftest georganiseerd waarbij leerlingen het kraantjeswater moesten herkennen, en een kerstwandeling gemaakt langs alle instanties in Kortrijk die zich inzetten voor mentaal welzijn. Er waren ook theaterstukken, een paasontbijt en nog andere initiatieven,” legt Stephanie Penez uit, leerkracht en trekker van dit project.

De activiteiten zijn voor alle leerlingen, van het eerste tot en met het zevende jaar. De apotheose is een feestelijke afsluiting van zowel de werking van de werkgroep, als het einde van het schooljaar. “Vorig jaar hadden we een flashmob tijdens de pauze en diverse kraampjes van Okan met hapjes en drank. Vrijdag bieden we drank aan van de Wereldwinkel, fruit en zelfgemaakte smaakwaters. De leerlingenraad doet ook mee, we organiseren een dj-contest en DJ EDWURDS komt twee uur lang draaien,” vertelt Inge Gorré, directeur van DAS en eerste graad Engineering. 

Daarnaast zullen er opnieuw standjes zijn met flyers over de zes centrale domeinen. Stephanie Penez: “We merken dat onze leerlingen deze flyers graag meenemen en uitdelen aan vrienden en kennissen. Nieuw dit jaar is het Rad van Fortuin, waarbij leerlingen gadgets kunnen winnen van de organisaties waarmee we samenwerken, zoals gerecycleerde spelkaarten, brooddozen en bedrukte drinkflessen.”

“We zetten gezondheid in de kijker en volgend jaar zullen we onze inspanningen voortzetten door een samenwerking met Hogeschool Vives. Zij hebben een nieuw project opgestart rond jongeren en gezondheid dat gericht is op leerlingen in de A-finaliteit. Wij zijn trots op de groei en het succes van onze werkgroep en kijken uit naar een nieuw jaar vol gezonde en inspirerende activiteiten,” klinkt het enthousiast.

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij:  

Koen Quaghebeur (Directeur 3e graad Guldensporencollege Engineering) – koen.quaghebeur@guldensporencollege.be

Melissa Vlietinck (Directeur 2e graad Guldensporencollege Engineering en Okan) – melissa.vlietinck@guldensporencollege.be

Inge Gorré (Directeur 1e graad Guldensporencollege Engineering en DAS) – inge.gorre@guldensporencollege.be

Stephanie Penez (Leerkracht Godsdienst Engineering en DAS) – stephanie.penez@guldensporencollege.be

Je kan dit persbericht ook terugvinden op de website van Guldensporencollege.