Het jaarlijkse feestweekend ‘Gusco’s Talenten’ van Guldensporencollege Harelbeke staat voor de deur. Op 23 en 24 februari laten de leerlingen zien wat ze in hun mars hebben. De opbrengsten van de shows gaan opnieuw naar de school zelf.

Na maandenlange voorbereiding zijn de leerlingen klaar om hun talenten te tonen aan een bomvolle zaal van telkens 160 toeschouwers. Vrienden, familie en buren kunnen twee uur lang genieten van verschillende acts.

“Het spektakel bevat voornamelijk dans, toneel, muziek en turnen. Dit jaar hebben we wel speciallekes: twee goochelaars zullen het publiek verrassen met allerlei trucjes. Daarnaast kunnen we tijdens de pauze genieten van muziek van onze DJ, een leerling uit het eerste middelbaar,” vertelt Hélène Naert, een van de leerkrachten die het event in goeie banen leidt.

Verder zijn er leerlingen die achter de schermen hun bijdrage leveren. Zo hebben enkelen de affiche ontworpen of nemen ze de rol van toneelmeester op zich. Na de voorstelling van zaterdag organiseert de school ook een barbecue. De opbrengsten van het volledige weekend worden opnieuw geïnvesteerd in de school zelf.

“Dit jaar zijn we met bijna 100 deelnemers, wat enorm is. De repetities gebeuren tijdens de vrije tijd van de leerlingen. We willen hen, maar vooral ook de leerkrachten bedanken die dit begeleiden en mogelijk maken. Ik vind het een prachtig groepswerk,” concludeert Hélène Naert.

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij de directeurs:

Bart Hanssens (Directeur Guldensporencollege Harelbeke) – bart.hanssens@guldensporencollege.be

Sarah Van Tuykom (Directeur Guldensporencollege Harelbeke) – sarah.vantuykom@guldensporencollege.be

Hélène Naert (Leerkracht Guldensporencollege Harelbeke) – helene.naert@guldensporencollege.be

Je kan dit persbericht ook terugvinden op de website van Guldensporencollege.