Op 29 februari organiseert Stad Harelbeke een infoavond voor ouders over digitale weerbaarheid. Die is gratis en vindt plaats in CC Het SPOOR te Harelbeke. Diezelfde sessie hebben hun kinderen ook tijdens de schooluren gekregen. “Dat is ideaal, want zo kunnen ze thuis daarover in gesprek gaan.”

“Het doel van de lezing is uiteraard om zowel ouders, als hun kinderen te sensibiliseren. Onze leerlingen zijn dinsdag geweest en vonden het erg boeiend. Mijn collega Sarah en ikzelf zullen donderdag ook aanwezig zijn,” zegt Bart Hanssens, directeur van Guldensporencollege Harelbeke.

Spreker Matthias Dewilde had zelf jarenlang een verslaving aan games, maar heeft die kunnen overwinnen. Hij komt zijn verhaal delen en geeft het publiek een antwoord op vragen zoals: “Hoe ga je als ouder om met het GSM-gebruik van je kind, het actief zijn op sociale media of het gamen?”, “Wat maakt het zo aantrekkelijk?”, “Wat moet je er zelf van kennen” of “Waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?”. Daarnaast heeft hij GameChangers opgericht en het boek “Game Over” geschreven.

“We vinden dat zulke lezingen noodzakelijk zijn. We leven in een maatschappij waar niet enkel veiligheid in het verkeer belangrijk is, maar vooral ook veiligheid online. Daarom willen we in de toekomst meer inzetten op het bewustmaken van de gevaren van het internet. Bovendien is dat een brandend actueel onderwerp,” legt directeur Sarah Van Tuykom uit.

“Verder staat die avond het oudercomité van Guldensporencollge Harelbeke in voor de bar, dus allen welkom om nog bij te praten. We willen het stadsbestuur van Harelbeke enorm bedanken voor de uitnodiging,” klinkt het.

Benieuwd naar hoe je jouw kind kan begeleiden naar een evenwicht tussen online en offline? Schrijf je dan hier in voor de infoavond van 29 februari om 19.30 uur.

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij de directeurs:

Bart Hanssens (Directeur Guldensporencollege Harelbeke) – bart.hanssens@guldensporencollege.be

Sarah Van Tuykom (Directeur Guldensporencollege Harelbeke) – sarah.vantuykom@guldensporencollege.be

Je kan dit persbericht ook terugvinden op de website van Guldensporencollege.