Mila Descamps (13) van het Guldensporencollege Harelbeke valt in de prijzen op de Junior Journalist-wedstrijd van 2024. Dat is een nationale schrijfwedstrijd. Ze behaalt de eerste plaats in haar categorie met het opstel ‘Oost West Cake Best’.

Elk jaar daagt het Davidfonds duizenden jonge schrijvers uit om hun pen te laten spreken tijdens de ‘Junior Journalist’-wedstrijd, met deze keer als thema ‘Oost west, thuis best!?’. De deelnemers kunnen hun creativiteit de vrije loop laten en het thema op hun eigen manier interpreteren.

Ook Mila Descamps heeft dat gedaan, ze komt uit Kuurne en volgt Latijn in het Guldensporencollege Harelbeke. Met haar werk ‘Oost West Cake Best’ is ze uitgeroepen tot de grote winnaar in haar reeks. “De heerlijke cake van mijn oma was dé inspiratiebron. Bovendien is het een familierecept,” klinkt het.

Finaleronde

De lokale voorrondes vonden in oktober plaats, er waren meer dan 10 000 inzendingen in Vlaanderen en Brussel. Zo’n honderd schrijvers stootten verder en kregen de kans om te strijden voor de nationale titel van ‘Junior Journalist’.

Op zondag 21 april trokken de deelnemers naar het Vlaams Parlement waar de winnaars van de nationale finaleronde bekendgemaakt werden tijdens een feestelijke prijsuitreiking. “Ik had zelfs niet verwacht dat ik de top 3 zou halen, omdat er heel veel deelnemers zijn uit Vlaanderen en Brussel. Ik had wat gezonde stress, maar mijn vader, grootouders en tante zijn meegegaan en waren heel trots,” vertelt Mila. “Wat ik indrukwekkend vond, is dat terwijl het werk van de winnaars voorgelezen werd, er iemand tegelijk een bijpassende zandtekening van maakte.”

Naast de titel is Mila ook naar huis gegaan met een diploma, cinematickets en boeken. Daarnaast ontvangt het Guldensporencollege Harelbeke een boekenbon om hun schoolbibliotheek aan te vullen.

De teksten van de laureaten kan je hier ontdekken.

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij de directeurs:

Bart Hanssens (Directeur Guldensporencollege Harelbeke) – bart.hanssens@guldensporencollege.be

Sarah Van Tuykom (Directeur Guldensporencollege Harelbeke) – sarah.vantuykom@guldensporencollege.be

Jan Quaegebeur (Leerkracht Guldensporencollege Harelbeke) – jan.quaegebeur@guldensporencollege.be

Je kan dit persbericht ook terugvinden op de website van Guldensporencollege.