De zomertentoonstelling “DA’S kunst” gaat van start, een kleurrijke expositie georganiseerd door de leerlingen van de Design & Art School Kortrijk (DAS) in samenwerking met Stad Kortrijk. De leerlingen presenteren hun creaties op diverse locaties in Kortrijk. De tentoonstelling nodigt bezoekers uit voor een unieke ontdekkingsreis door de stad.

De kunstwerken van de leerlingen van DAS zijn onder andere verspreid over binnentuinen van ontmoetingscentra, de stadsbibliotheek, het muziekcentrum Track, de Dubbele Haagjes en het winkelcentrum K. “Bovendien is de expositie verbonden met een fietsroute, waardoor bezoekers de kunstwerken op een actieve manier kunnen verkennen. Er zijn verschillende varianten qua afstand gemaakt, zodat dit voor iedereen een aangename activiteit is,” vertelt Elke Vanderbeken van Stad Kortrijk.

“Het hoofdthema van ‘Zomer in Kortrijk’ en van de expositie is ‘kleur’, dat komt al vaak terug in de opdrachten van de school. Stad Kortrijk heeft de meest inspirerende werken gekozen en gekoppeld aan passende locaties. Elke serie kunstwerken is vergezeld van een poëtische tekst van leerkracht Johan Devos en de naam van de leerling, wat een persoonlijke touch toevoegt. Het gaat om creaties van derde-, vierde-, vijfde- en zesdejaars, maar die laatsten hebben het allemaal opgebouwd en klaargezet,” legt Katleen Vanhaverbeke uit, coördinator van DAS.

Ook de DAS-vitrine aan de Oudenaardsesteenweg toont enkele werken en is aangekleed in het thema ‘kleur’. Sommige tekeningen zijn gescand, vergroot en aangepast aan specifieke locaties om een krachtigere visuele impact te creëren. “We nemen af en toe deel aan dergelijke projecten, maar het is de eerste keer dat het zo groot is en voor een periode van twee maand. Daarnaast hebben onze derdejaars kleurkaarten gemaakt voor de zomerkleurwedstrijd.”

Een van de grote voordelen van dit kunstparcours is de toegankelijkheid, de meeste kunstwerken zijn van buitenaf zichtbaar en kunnen op elk moment van de dag bewonderd worden. De tentoonstelling met allerlei creatieve uitingen loopt nog de hele zomer, tot en met 8 september.

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij:   

Inge Gorré (Directeur DAS) – inge.gorre@guldensporencollege.be

Katleen Vanhaverbeke (Coördinator DAS) – katleen.vanhaverbeke@guldensporencollege.be

Elke Vanderbeken (Stad Kortrijk) – elke.vanderbeken@kortrijk.be

Je kan dit persbericht ook terugvinden op de website van Guldensporencollege.