Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. Het gaat om een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Daarmee breiden ze opnieuw hun aanbod uit en krijgen leerlingen de kans om hun talenten verder te ontplooien.

Vanaf volgend schooljaar kunnen derdejaars de splinternieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ volgen aan DAS in Kortrijk. Deze richting is ideaal voor leerlingen die theoretisch uitgedaagd willen worden en een kritische houding willen ontwikkelen ten opzicht van beeld- en mediacultuur. De school speelt hiermee in op de groeiende interesse van jongeren in film en media.

“Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen,” legt directeur Inge Gorré uit.

“De focus ligt meer op filmanalyse, fotografie, storytelling en mediageschiedenis. We willen hen niet alleen praktische vaardigheden aanleren, maar ook een diepgaand begrip van de theoretische aspecten meegeven. Het is de bedoeling dat ze die kennis linken aan hun eigen werk,” aldus leerkracht Floris Van Severen.”

Video: Floris Van Severen

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij:   

Inge Gorré (Directeur 1e graad Guldensporencollege Engineering en DAS) – inge.gorre@guldensporencollege.be

Floris Van Severen (Leerkracht DAS en aanspreekpunt Beeldende en Audiovisuele Vorming) – floris.vanseveren@guldensporencollege.be

Je kan dit persbericht ook terugvinden op de website van Guldensporencollege.