Het Guldensporencollege Engineering, DAS en JOBexpo maken zich klaar voor de zestiende editie van de jobbeurs. Maandagmiddag halen de zesde- en zevendejaars het beste van zichzelf naar boven tijdens sollicitatiegesprekken met bedrijven die op bezoek komen. “Het blijft een unieke leerervaring.”

Op maandag 20 november nemen 243 zesde- en zevendejaars van het Guldensporencollege Engineering en DAS deel aan de jaarlijkse jobbeurs. In samenwerking met JOBexpo, een platform dat jongeren helpt bij het betreden van de arbeidsmarkt, biedt de school hen de kans om hun sollicitatievaardigheden te testen. 

Auxilios geeft de leerlingen al jarenlang tips rond het thema solliciteren. Zo leren ze om een aantrekkelijke cv en mail op te stellen, maar ook de nieuwste tricks om uit te blinken tijdens een sollicitatiegesprek. Met al die informatie gaan ze in de lessen Nederlands en PAV aan de slag.

“De leerlingen sturen drie mails en de bijhorende cv’s naar drie bedrijven. Ze moeten daarvoor de jobomschrijving goed doornemen om hun troeven te linken aan de eisen en kwaliteiten van die bedrijven. Daarna volgt de jobbeurs. Iedereen kan zeker bij één bedrijf naar keuze terecht. We hebben altijd leerlingen die daar een stageplaats of vakantiejob op de kop tikken. Verder krijgen ze een visitekaartje dat na enkele jaren hoger onderwijs de deur kan openen naar een echte job bij het bedrijf. Het blijft een unieke leerervaring,” vertelt Carine Lebbe, leerkracht Nederlands.

Professionele wereld

Irmgard Callens is directieverantwoordelijke van de derde graad in campus Engineering, ze benadrukt het belang van zulke initiatieven: “Wij geloven sterk in het voorbereiden van onze leerlingen op de uitdagingen van de professionele wereld. De samenwerking met JOBexpo stelt ons in staat om praktische en waardevolle vaardigheden over te brengen die verder gaan dan het traditionele klaslokaal.”

JOBexpo, dat bekend staat om zijn inzet voor het ondersteunen van jonge talenten, is even enthousiast over de samenwerking. “Het Guldensporencollege was de tweede school die instapte in het project. Wat begon als een veelbelovend idee, is uitgegroeid tot een indrukwekkend netwerk van 45 JOBexpo’s. Hun toewijding en betrokkenheid hebben bijgedragen aan het succes van dit initiatief. We kijken ernaar uit om samen de volgende generatie professionals te blijven inspireren en begeleiden,” klinkt het.

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij:  

Koen Quaghebeur (Directeur 3e graad Guldensporencollege Engineering)  – koen.quaghebeur@guldensporencollege.be

Inge Gorré (Directeur Guldensporencollege DAS) – inge.gorre@guldensporencollege.be  

Irmgard Callens (Directieverantwoordelijke 3e graad Guldensporencollege Engineering) – irmgard.callens@guldensporencollege.be 

Fleur Bosch (Projectverantwoordelijke JOBexpo West- en Oost-Vlaanderen) – Fleur.bosch@auxilios.be

Je kan dit persbericht ook terugvinden op de website van Guldensporencollege.