Melkveebedrijf De Biezenhoeve uit Watou voegt als eerste Belgische melkveebedrijf nitraat toe in het eten voor hun koeien. Dat doen de eigenaars om de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Eén procent nitraat zorgt voor tien procent minder methaanuitstoot, of zeg maar: de koeien laten minder vervuilende winden door het nitraat in hun voeder. Melkveehouders Geert en Sofie willen op termijn CO2-neutraal zijn en blijven dan ook investeren in duurzame maatregelen.

Geert Vandenbussche, melkveehouder De Biezenhoeve Watou: “Mijn doel is om met mijn bedrijf ooit CO2-neutrale melk te kunnen leveren. We hebben onder andere geïnvesteerd in zonnepanelen. Wij kijken ook hoe we meer CO2 kunnen vasthouden in de grond. Dus op die manier proberen we om nog een stapje verder te gaan in het dichter komen naar CO2-neutrale melk.”

Je kan de video ook bekijken op de website van Focus & WTV.