Voedselbos De Gapersroute in Anzegem krijgt 5000 euro steun van het WWF, het World Wildlife Fund for Nature. De internationale milieuorganisatie steunt bijna 50 kleine projecten die de natuur beschermen. Met het geld gaan de vrijwilligers in Anzegem extra bomen en struiken planten. Ook VZW De Klijte in Moen bij Zwevegem valt in de prijzen.

Met het ‘Fonds voor natuur bij ons’ steunt de Belgische tak van het WWF kleine projecten die inzetten op de bescherming van de natuur. Dat gaat van vijvers aanleggen, tot het redden van amfibieën of het aanplanten van voedselbossen, zoals hier in Anzegem.

Het WWF kreeg 115 aanvragen voor steun, 47 werden weerhouden. Dankzij de financiële steun kunnen de acht vrijwilligers van de Gapersroute hier nu fruitbomen en bessenstruiken aanplanten.

Naast de directe impact op de natuur moet het project ook een sociale dimensie hebben. Het voedsel wordt uitgedeeld, kinderen mogen hier komen spelen. “Het sociale aspect is heel belangrijk. We willen graag dat het een inclusief project is, dat er veel mensen lokaal bij betrokken worden, en dat het samen wordt gedaan. Het is door samen aan natuurbescherming te werken, dat mensen het belang gaan inzien van die natuur,” vertelt Koen Stuyck, woordvoerder van WWF België.

Je kan de reportage ook bekijken op de website van Focus & WTV.