Op donderdag 22 december pakken Guldensporencollege Engineering en DAS uit met de ‘Wintermarkt’. Tussen 15u en 21u kan je op de speelplaats samen genieten van drank, heerlijke oliebollen, warme pannenkoeken en nog veel meer. Bovendien gaan alle opbrengsten naar verschillende goede doelen.

Guldensporencollege Engineering en DAS organiseren de allereerste editie van de Wintermarkt. De drie directeurs (Koen Quaghebeur, Melissa Vlietinck en Inge Gorré) en het oudercomité hebben de koppen bij elkaar gestoken om een aangenamere sfeer te creëren op school. Het doel is om leerkrachten, leerlingen en ouders met elkaar te verbinden.

Ook willen ze duidelijk maken dat kansarmoede op school een plaats kan krijgen. “We vinden het belangrijk om de leerlingen te doen beseffen dat er armoede is op de wereld, maar soms zelfs in de klas. Daarnaast kost een studiereis veel geld en kunnen ze op die manier zelf een deel van hun reis betalen,” vertelt Inge Gorré.

Er zijn tien standen met drank, eten, accessoires en kerstdecoraties. De opbrengsten gaan voornamelijk naar geplande studiereizen, kansarmoede, OKAN en het oudercomité. Verder is er een standje met informatie over de Robin-pas. Dat is een pas om de schoolfacturen in kleinere schijven te betalen of om korting te krijgen. De school verwacht veel volk, omdat er diezelfde avond ook oudercontact is voor alle leerlingen.

Voorbereidingen

Warmte en gezelligheid zullen op de Wintermarkt niet ontbreken, maar aan de veiligheid van alle aanwezigen wordt evenveel gedacht. “Ons team heeft samengezeten met een preventieadviseur om de veiligheid van alle gasten te garanderen. Het is de eerste editie van onze Wintermarkt, dus het is nog een beetje zoeken. Als we het nu goed organiseren, kan het volgend jaar alleen maar beter verlopen,” klinkt het.

Bovendien kruipt er veel tijd en energie in de voorbereiding van het evenement. Leerlingen, leerkrachten en ouders zetten zich in om er het beste van te maken. Zo is Renée Dekens leerkracht Wetenschappen en maakt ze ook deel uit van het oudercomité. Zij heeft voornamelijk voor de interne communicatie en organisatie gezorgd. Paul Vanallemeersch regelt de technische kant en Hans Ronsse is de voorzitter van het oudercomité.

 JAAR & RICHTINGVERKOOPSTANDOPBRENGSTEN GAAN NAAR
1.  6e jaar beeldende kunstZelfgemaakte kerstballen en -kaartenLondonreis
2.  6e jaar architecturale Zelfgemaakte totebags, tegels en juwelenLondonreis
3.  6e jaar industriële kunstKoekjes en klaaskoekenLondonreis
4.  OKANKaarsenhouders, kerstboompjes hout, wenskaartenOKAN
5.  7e jaar BSOPannenkoeken (met Nutella)Een week Waddentocht
6.  Oudercomité & Gunter Verhoeven (leerkracht)Informatie Robinpas en Oudercomité /
7.  Simon Delarue (IT’er)OliebollenKansarmoede in school en tweedaagse van kunstrichtingen
8.  OudercomitéDrankKansarmoede in school en oudercomité
9.  OudercomitéCroquesKansarmoede in school en oudercomité
10.  OudercomitéGlühwein en chocomelkKansarmoede in school en oudercomité

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij:

Koen Quaghebeur (directeur 3e graad) – koen.quaghebeur@guldensporencollege.be 

Melissa Vlietinck (directeur 2e graad en Okan) – melissa.vlietinck@guldensporencollege.be 

Inge Gorré (directeur DAS en 1e graad) – inge.gorre@guldensporencollege.be 

Renée Dekens (leerkracht en lid van oudercomité) – renee.dekens@guldensporencollege.be 

Hans Ronsse (voorzitter oudercomité) – hansronsse@icloud.com 

Je kan dit persbericht ook terugvinden op de website van Guldensporencollege.