Guldensporencollege Engineering lanceert vanaf volgend schooljaar drie nieuwe richtingen: Voertuigtechnieken, Logistiek en Fietsinstallaties. Daarmee breidt de school hun aanbod uit en bieden ze meer gerichte opleidingen aan.

Campus Engineering verruimt het aanbod aan studierichtingen. Vanaf 2023-2024 kunnen jongeren voor drie nieuwe richtingen kiezen. Het gaat om Voertuigtechnieken in de tweede graad, Logistiek in de derde graad en Fietsinstallaties ook in de derde graad. De STEM-school is volop bezig met de voorbereidingen en de inschrijvingen lopen binnen.

Voertuigtechnieken

Derdejaars kunnen binnenkort kiezen voor de richting Voertuigtechnieken, een technologische en theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. In modern uitgeruste ateliers gaan leerlingen aan de slag om het fijne te ontdekken van voertuigen en hun technologie.

Leerkracht Sebrecht Vanneste legt uit: “Ze krijgen les van mensen uit de garagesector en er staan ook allerlei uitstappen op het programma. We mikken op leerlingen die weten dat ze in de autowereld terechtkomen en die willen verder studeren. De nieuwe richting is dan ook de perfecte springplank naar Autotechnieken in de derde graad. We hebben ook steeds meer meisjes die in deze sector beginnen en die uitstekende scores behalen.”

Logistiek

Daarnaast richt de school de technisch-praktische studierichting Logistiek op voor de derde graad. Dat is in de arbeidsmarktgerichte finaliteit. Na het zesde middelbaar, ben je klaar om het werkveld te betreden, maar je kan ook nog een graduaat- of bacheloropleiding volgen.

“Je ontwikkelt verschillende competenties: bestellingen versturen, ontvangen en controleren, goederen veilig opslaan, nodige (digitale) documenten in orden brengen… Kortom, je leert magazijnomgevingen beter kennen dan je eigen broekzak. Verder zal je goederen leren verplaatsen met interne transportmiddelen. We hebben goeie banden met de verschillende sectoren en bedrijven in de buurt, zodat we vaak kunnen observeren hoe het er in het echt aan toe gaat,” aldus Nathalie Dominguez.

Fietsinstallaties

Vanaf 1 september start campus Engineering met de technisch-praktische studierichting Fietsinstallaties in de derde graad. Dat is opnieuw in de arbeidsmarktgerichte finaliteit. Het is een splinternieuwe richting en uniek in de regio. De focus ligt op fietsverkoop, -herstel, -montage, -onderhoud; maar e-steps en aanhangwagens komen ook aan bod.

“Het is de ideale richting voor leerlingen met een enorme passie voor (elektrische) fietsen. Er zijn tal van fietsenmakers in de buurt waar we kunnen binnenspringen en we bezoeken het museum KOERS in Roeselare. We hebben het geluk dat we in Kortrijk zitten en dat de grootste fietsbeurs van de Benelux hier plaatsvindt. Ik bezoek die elk jaar en elke keer ben ik onder de indruk van hoe fietsen kunnen veranderen. Daarom gaan we jaarlijks bijscholing volgen om mee te zijn met die evoluties en de richting up te daten. Er zit hier veel toekomst in,” besluit Jo Naert.

Geïnteresseerde leerlingen en ouders kunnen zich hier inschrijven.

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij:  

Koen Quaghebeur (Directeur 3e graad Guldensporencollege Engineering) – koen.quaghebeur@guldensporencollege.be

Melissa Vlietinck (Directeur 2e graad Guldensporencollege Engineering en Okan) – melissa.vlietinck@guldensporencollege.be

Sebrecht Vanneste (Aanspreekpunt Voertuigtechnieken) – sebrecht.vanneste@guldensporencollege.be

Jo Naert (Aanspreekpunt Fietsinstallaties) – jo.naert@guldensporencollege.be

Nathalie Dominguez (Aanspreekpunt Logistiek) – nathalie.dominguez@guldensporencollege.be

Je kan dit persbericht ook terugvinden op de website van Guldensporencollege.

In de pers: