De examens staan voor de deur en dat betekent studeren en nog eens studeren. Het is belangrijk dat je regelmatig een blokpauze neemt en dan denken we meteen aan Netflix. Hier vind je de zeker niet te missen films en series die in juni zullen verschijnen op de streamingdienst.

Bij studenten is de maand juni niet de populairste periode van het jaar. De blok, examens, slapeloze nachten, stress en hoofdpijn, maar dan komt een zorgeloze vakantie. Eerst inspanning en dan ontspanning. Daarom heeft Netflix aan de studenten gedacht en smijten ze in de loop van de maand juni nieuwe films en series op het platform. Dat kan gaan van actie tot muziek en romantiek. Voor elk wat wils, dus. Hieronder zetten we enkele films en series op een rij die ideaal zijn voor een welverdiende blokpauze.

Films

Op 11 juni komt de Indiaas-Amerikaanse film Skater Girl uit. Het gaat over een jong meisje dat een gewoon leven leidde in het platteland van India. Op een dag ontdekte ze haar grote liefde voor skateboarden. Ze wil de sport beheersen, ze wil wedstrijden winnen en ze wil nieuwe technieken aanleren. Het meisje begon een rooskleurige toekomst voor zich te zien. Toch is dat niet gemakkelijk in een wereld waar meisjes alleen met poppen spelen en jongens met auto’s. De tiener zal hard moeten vechten voor haar droom en bewijzen dat het anders kan en moet. “Meer meisjes krijgen de moed om hun dromen te volgen,” zegt een oude dame in de trailer. De film is zeker een aanrader voor feministen en mensen die genderstereotypering wil bestrijden.

Daarnaast zullen gevoelige kijkers Fatherhood ongetwijfeld kunnen smaken. Het is een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dus vergeet zeker je zakdoeken niet als je de film op 18 juni zult bekijken. Een weduwnaar en kersverse vader die zijn dochter het allerbeste leven wil schenken en die bereid is om alles op te offeren voor haar, raakt geconfronteerd met twijfels, onzekerheid en bezorgdheid. Hoe probeert hij de rol van vader én moeder op zich te nemen? Ontdek het vrijdag.

Series

Schrijf 18 juni alvast in je agenda, want dan verschijnt het langverwachte vierde seizoen van Elite op Netflix. Inderdaad, de Spaanse serie die bijna even populair is als La Casa de Papel. Het draait allemaal rond drie arbeidskinderen die naar de beste school van het land gaan, maar die daar niet welkom zijn. Enkele dagen voor de release zullen vier specials op de streamingdienst komen. Elke aflevering focust op een van de hoofdkarakters. Zo kunnen de ongeduldige fans zich toch al beginnen opwarmen voor de grote dag.

Heb je nood aan actie, drama en mysterie om even je gedachten te verzetten van al die powerpointslides en zware cursussen? Dat komt dan goed uit, want op 11 juni komt het tweede deel uit van de Franstalige serie Lupin. De maker George Kay heeft zich gebaseerd op de boeken die over Arsène Lupin of de gentleman-dief gaan. In het eerste deel hebben we kennis kunnen maken met Assane Diop en zijn spannende avonturen, maar de laatste aflevering eindigde met een serieuze cliffhanger. Vanaf vrijdag zal Assane de draad opnieuw oppakken en de trailer is veelbelovend.

Vergeet dus zeker niet om af en toe een (korte) pauze te nemen, veel water te drinken en genoeg te slapen. Succes met de examens!