Scholengroep Guldensporencollege neemt vrijdag 9 juni afscheid van campus Gullegem. De school is als het VTI opgestart in 1962 en heeft meer dan vijftig jaar bestaan. Vanaf volgend schooljaar verhuizen de leerlingen en het lerarenkorps naar Guldensporencollege Engineering. “We kijken met een positieve blik naar de toekomst,” klinkt het.

Guldensporencollege Gullegem is als het VTI opgestart in 1962 en heeft meer dan vijftig jaar bestaan. Vanaf 2023-2024 wordt campus Gullegem verplaatst naar Engineering. “Vorig jaar zijn we begonnen met het afbouwen van de tweede graad. Dit schooljaar hebben we campus Gullegem opengehouden met twintig leerlingen van het tweede middelbaar. Als een leerling zich inschrijft in het eerste jaar, moet die daar zijn graad kunnen afmaken,” legt Inge Gorré uit, directeur van Guldensporencollege Gullegem en eerste graad Engineering.

De school is gestart met een 60-tal leerlingen en dat groeide tot 250. Na een tijdje is dat bergaf gegaan door onder andere de onderwijshervormingen. De leerlingen van Gullegem en Engineering hebben hetzelfde profiel. Inge Gorré: “Modernisering kost geld. Evolutie in techniek en digitalisering moet gebeuren. Door grote investeringen op één plaats door te voeren, gaan we voor één campus Engineering waar we allerlei ateliers en machines hebben. Het was voor ons niet meer mogelijk om dezelfde investering dubbel te doen. We kijken met een positieve blik naar de toekomst en onthouden alle warme momenten in Gullegem.”

Aanpassing

Op vrijdag organiseert de school een afscheidsreceptie waar ze het glas heffen en klinken op de toekomst. “We verwachten zo’n 135 personen. Samen met ouders, leerlingen, oud-leerlingen van Gullegem die nu in het zesde middelbaar van Engineering zitten, (ex-)collega’s, (ex-)directeurs, gepensioneerde collega’s, buren en leden van de raad van bestuur zullen we afscheid nemen van de campus. Daarna houden we ook een feestje waar iedereen goed los kan gaan. Ik sluit als directeur campus Gullegem af en dat zal wel raar aanvoelen. Ik ken de school al 25 jaar en heb daar zelfs lesgegeven.”

Vorig jaar is het beleidsteam in gesprek gegaan met het korps van Gullegem om naar oplossingen te zoeken voor de toekomst. “Voor de leerkrachten was dat wel een bom die insloeg. Er zijn collega’s die daar dertig jaar lang aan de slag waren. Ze hebben een emotionele band met de school en laten tal van herinneringen achter in die gebouwen. Daarnaast zal het toch even aanpassen en wennen zijn. Campus Gullegem is een kleinschalige school met een tafeltje in de leraarskamer en dat is Engineering totaal niet. Goed nieuws is dat iedereen werk blijft hebben. Het hechte topteam verhuist samen naar Engineering,” zegt Inge Gorré.

Concreet:

Wanneer? Vrijdag 9 juni om 16.30u (start receptie)

Waar? Oude Ieperstraat 65, 8560 Gullegem

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij:  

Inge Gorré (Directeur Guldensporencollege Engineering 1e graad, Gullegem & DAS) – inge.gorre@guldensporencollege.be

Annick Vanwynsberghe (Administratief medewerker Guldensporencollege Gullegem) – annick.vanwynsberghe@guldensporencollege.be

Je kan dit persbericht ook terugvinden op de website van Guldensporencollege.