Vanaf volgend schooljaar kan je de nieuwe studierichting Biotechnieken volgen in het Guldensporencollege Kaai 2. De vraag naar afgestudeerden met een STEM-achtergrond blijft groot en daar wil de school op inspelen. “Het is de ideale richting voor leerlingen die houden van wetenschappen en dromen van een job als laborant of wetenschappelijk operator,” klinkt het.

Guldensporencollege Kaai biedt vanaf 1 september 2023 de nieuwe richting Biotechnieken aan in het derde middelbaar. Het jaar erop kunnen vierdejaars die ook volgen. “We hadden al redelijk wat wetenschapsrichtingen, maar nog geen met een dubbele finaliteit in het STEM-domein. Biotechnieken ontbrak dus echt aan ons aanbod op campus Kaai 2. Het gaat om een heel toegepaste richting van de exacte wetenschap,” vertelt Bart Dujardin, directeur van Guldensporencollege Kaai 2.

Biotechnieken is een studierichting met een stevige dosis theorie en een aanzienlijk praktijkgedeelte in labo’s. Er gaat veel aandacht naar onderzoekend en probleemoplossend leren vanuit de kernwetenschappen biologie, chemie en fysica. “Het is de ideale richting voor leerlingen die houden van wetenschappen en dromen van een job als laborant of wetenschappelijk operator. Bovendien blijft er een enorme vraag naar afgestudeerden met een STEM-achtergrond,” legt Bart Dujardin uit.

De school is volop bezig met de voorbereidingen van de nieuwe richting. Zo zullen de wetenschapslabo’s uitbreiden en zal het nodige materiaal aangekocht worden. “We zijn ook nog op zoek naar leraren met praktijkervaring, in de biochemie bijvoorbeeld.”

Op 6 mei is er een infodag en kunnen leerlingen kennismaken met het ruime aanbod aan studierichtingen. Hier kan je je inschrijven voor een persoonlijke rondleiding.

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij:   

Bart Dujardin (Directeur Guldensporencollege Kaai 2) – bart.dujardin@guldensporencollege.be

Elke Vandekerckhove (Directeur Guldensporencollege Kaai 2) – elke.vandekerckhove@guldensporencollege.be

Je kan dit persbericht ook terugvinden op de website van Guldensporencollege.

In de pers: