Onder het motto “levenslang leren” zet campus Zuid van het Guldensporencollege volop in op internationalisering, dit binnen het kader van Erasmus+. Leerkrachten Ann Verhelst, Sofie Veryser en Alexander Vanhoucke trokken naar Akureyri, een stad in het hoge Noorden van IJsland.

Een inspirerende en een verrijkende kijk op de Ijslandse onderwijsvisie, voor de leerkrachten. “Ijsland blinkt uit in de professionele aanpak van gedragsproblematiek bij hun leerlingen,” verklaart Sofie Veryser.

Theoretische lesonderwerpen zoals ‘Boosting your resilience’ en de ‘social systems’ werden in de praktijk omgezet. Onderwijsdeskundige Helgi Porbjörn Svavarsson gaf hen de kans om te netwerken met directie en leerkrachten van drie verschillende Ijslandse scholen.

“De scholen daar zetten serieus in op het creëren van een huiselijke sfeer. Ontspannen, je ziet de leerlingen overal op kousen in de klas,” gaat Ann Verhelst verder. “Inclusie is er dagdagelijkse realiteit. Vrijheid, differentiatie en welbevinden staan er meer dan centraal. Wat een inspirerende visie!”

“Net zoals onze leerlingen, maken we ook graag tijd voor wat ontspanning. Na de boeiende lessen en schoolbezoeken, konden we genieten van het adembenemende Akureyri. Prachtige natuur met bijna 23 uur licht per dag. Op de Noordelijke Ijszee kwamen bultrugwalvissen ons groeten, fascinerend,” getuigt Alexander Vanhoucke. “’Enjoy School’ was alvast een topper. Grote dank aan Eekhout Academy vzw en Christophe Vandenberghe voor de vlotte organisatie.”

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij:  

Sigrid Vansteenkiste (Directeur Guldensporencollege Zuid) – sigrid.vansteenkiste@guldensporencollege.be

Alexander Vanhoucke (Leerkracht STEM en techniek)- alexander.vanhoucke@guldensporencollege.be

Je kan dit persbericht ook terugvinden op de website van Guldensporencollege.

In de pers: