Vier leerlingen van de eerstegraadsschool Guldensporencollege Plein halen de Top 100 van West-Vlaanderen bij de Kangoeroewedstrijd. Dat is een wedstrijd met de focus op wiskunde. Het gaat om Aloïs Forment (13), Warre Leplae (13), Samira Omari (14) en Mathis Van Eeckhout (13).

Elk jaar neemt de school deel aan de Kangoeroewedstrijd die de Vlaamse Wiskunde Olympiade organiseert. Zo’n 35 duizend eerste- en tweedejaars krijgen 24 reken-, denk- en puzzelvragen voorgeschoteld die ze in exact 75 minuten moeten oplossen. “Het zijn meerkeuzevragen op de laptop. Voor een juist antwoord krijg je vijf punten, voor een fout antwoord nul. Als je het niet weet, kan je ook nog een puntje verdienen,” legt Mathis Van Eeckhout uit.

De organisatie stelt per provincie een Top 100 op. Vier tweedejaars van het Guldensporencollege Plein hebben een plaats in de lijst bemachtigd. Aloïs Forment, Samira Omari en Mathis Van Eeckhout scoren 110 op 120 en Warre Leplae behaalt 105 op 120. “Ze hebben schitterende resultaten neergezet. Het valt op dat we elk jaar een aantal leerlingen hebben die uitblinken in de Top 100,” vertelt trotse directeur Philip Logie.

Ze legden de test af in maart en verlieten het lokaal met een goed gevoel. “Ik vond het niet heel moeilijk. Over veel vragen was ik redelijk zeker, maar bij sommige twijfelde ik toch,” zegt Samira Omari. Dat ze in de Top 100 van West-Vlaanderen zitten, konden ze ook niet meteen geloven. “Is dat van heel West-Vlaanderen?! Ik dacht dat het enkel van onze school was? Dus ik ben slim,” reageert Warre Leplae.

Aloïs, Samira en Mathis volgen Grieks-Latijn CLIL en Warre doet Latijn. “Het is fijn om te zien dat de leerlingen die klassieke talen volgen ook sterke wiskundeknobbels zijn. Dat bewijst dat onze richtingen je op alles voorbereiden en een stevige basis meegeven,” besluit de directeur.

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij:  

Philip Logie (Directeur Guldensporencollege Plein)- philip.logie@guldensporencollege.be 

Els Borry (Leerkracht wiskunde) – els.borry@guldensporencollege.be

Je kan dit persbericht ook terugvinden op de website van Guldensporencollege.

In de pers: