Nu de zomervakantie er op zit, schieten de studenten Journalistiek aan Howest terug uit de startblokken. Dankzij een bootcamp tijdens de eerste week van het academiejaar maken ze kennis met alles wat de job te bieden heeft. Van telefoontjes tot deadlines : niets schrikt de studenten af!

Zowel de eerste-, tweede- en derdejaarsstudenten journalistiek gaan er samen tegen aan. De studenten worden onderworpen aan verschillende competenties. Live radio maken, artikels schrijven en video’s monteren. Een derdejaarsstudent neemt de rol van hoofdredacteur op zich, neemt alles onder de loep en helpt eerste- en tweedejaars bij het afwerken van alle journalistieke stukken.

Eerstejaarsstudent Charles Gadeyne kan zich zeker vinden in die samenwerking. “Ik vind de begeleiding van de tweede- en de derdejaars zeer to the point en zeer nuttig.” Niet alleen de beginnende studenten roepen soms de hulp in van de derdejaars maar ook de tweedejaars kunnen de hulp van de bijna afgestudeerden goed gebruiken, al hopen ze toch wat vorderingen gemaakt te hebben. “Ik hoop dit jaar vooral meer praktijkervaring op te doen. Verder kijk ik ook uit naar het Europaproject waar we naar het Europees Parlement in Straatsburg trekken om Europarlementsleden te interviewen”, aldus Matthew Pyck.

Stage

Thibault Verhaeghe is een van de derdejaars die als hoofdredacteur fungeert. Hij staat zijn jongere medestudenten met raad en daad bij en helpt hen om vorderingen te maken. Binnen enkele maanden vertrekt Thibault op stage en daar kijkt hij nu al naar uit. “Ik zal waarschijnlijk bij Sporza of Het Nieuwsblad mijn stage doen. Het zal zeker en vast een leerrijke ervaring zijn!” Thibault is een van de weinige die zowel algemene als sportjournalistiek combineert. Hij hoopt dat dat hem zal helpen om werk te vinden in de sector. “Het is niet gemakkelijk om werk te vinden in de media, want de plaatsen zijn echt beperkt.”

Chaimae El Massaoul, Latifa Gueddas & Anton Vandenbulcke

Dit artikel kan je ook lezen op de Howest Newsroom.